Вегетеријански појадок/ Намази/ Појадок

Топена моцареласе чита за 1 минути

Топена-моцарела

Јас секогаш ја правам во фурна, затоа што за времето додека ја подготвувам фурната се загрева. Но, можете да ја направите и во микробранова печка, верувам дека и така ќе биде вкусна.

Во траен режим може да се додаде и мало парче фета за уште подобар вкус.

Предлогот за појадок е во комбинација со тазе топол леб од хељда.

Рецепт

  • 125 гр. Моцарела во вода
  • 1 гол. лаж. Доматно пире
  • 1 чешне Лук
  • по вкус Оригано
  • по вкус Босилок

Инструкции за готвење

Лукот не го користам во топењето па чешнето лук го сецкаме на половина и го премачкуваме садот. Во садот го ставаме доматното пире, зачините и на крај моцарелата.

Се пече околу 10 минути на 250 степени.

На здравје!

Предлози за вкусен хроно леб:

Сподели

Слични содржини

1 Коментар

  • Реплицирај
    Анонимен
    13 декември , 2017 at 22:32

    Brzo lesno i ednostavno????sledno nego go pravam

  • Оставете коментар