Топена моцарела

Состојки

125 гр. Моцарела во вода
1 гол. лаж. Доматно пире
1 чешне Лук
по вкус Оригано
по вкус Босилок

    Топена моцарела

    Во фурна

    • порции 1
    • Лесно

    Јас секогаш ја правам во фурна, затоа што за времето додека ја подготвувам фурната се загрева. Но, можете да ја направите и во микробранова печка, верувам дека и така ќе биде вкусна.

    Во траен режим може да се додаде и мало парче фета за уште подобар вкус.

    Предлогот за појадок е во комбинација со тазе топол леб од хељда.

    Рецепт

    • 125 гр. Моцарела во вода
    • 1 гол. лаж. Доматно пире
    • 1 чешне Лук
    • по вкус Оригано
    • по вкус Босилок

    Инструкции за готвење

    Лукот не го користам во топењето па чешнето лук го сецкаме на половина и го премачкуваме садот. Во садот го ставаме доматното пире, зачините и на крај моцарелата.

    Се пече околу 10 минути на 250 степени.

    На здравје!

    Предлози за вкусен хроно леб:

    готви и пишува

    Виолета Златкова

    Ви се допадна? :)

    Ви благодарам на коментарот.

    ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

    Врати се горе