Рецепт
- 4 Јајца
- 2 Домати (излупени и исецкани)
- 1/2 Бел кромид
- 1 Зелена пиперка
- Маслиново масло
ЗАЧИНИ
- малку Оригано
- малку Босилек
- Сол
- Бибер (мелен)
- 1 чешне Лук
Инструкции за готвење
Ситно се сецкаат кромидот, пиперката и лукот. Се запржуваат на тивко.
Се додаваат доматите и солта и се пржат додека не им испари течноста.
Се ставаат јајцата и се поклопуваат со капак околу 10 минути, односно додека не се исрпржат доволно.
Не е маратон, не е трка на кратки стази … вечно трчање е до подобра верзија од себе. До секое наредно “Браво” пред себе, до секоја воздишка пред спиење и “успеав и денес”.
Повеќе за мене