Покрај вкусот кој мене лично ме освои, другата убавина на овој мус е што се спрема за помалку од 10 минути. Нема масти од животинско потекло и нема премногу шеќери во една порција.
Квалитетните масти од авокадото и какаото го прават добар избор за ужина, која повремено може да си ја дозволиме.
Рецепт
- 1 Авокадо
- 2 лажици Смелени какао зрна
- 1 лажица Кокосово масло
- 1 лажица Агаве сируп
- 5 лажици Бадемово млеко
Инструкции за готвење
Се што треба да се направи е да го излупите авокадото и да му ја остраните семката. Сите состојки убаво да ги изблендирате се додека не добиете кремаста смеса.
Јас користев домашно бадемово млеко. Може како замена и за поинтензивен вкус и кокосово млеко.
На здравје!