Чоколаден мус од авокадо

Состојки

1 Авокадо
2 лажици Смелени какао зрна
1 лажица Кокосово масло
1 лажица Агаве сируп
5 лажици Бадемово млеко

    Чоколаден мус од авокадо

    Спремен за 10 минути

    • 10 мин
    • порции 3
    • Лесно

    Покрај вкусот кој мене лично ме освои, другата убавина на овој мус е што се спрема за помалку од 10 минути. Нема масти од животинско потекло и нема премногу шеќери во една порција.

    Квалитетните масти од авокадото и какаото го прават добар избор за ужина, која повремено може да си ја дозволиме.

    Рецепт

    • 1 Авокадо
    • 2 лажици Смелени какао зрна
    • 1 лажица Кокосово масло
    • 1 лажица Агаве сируп
    • 5 лажици Бадемово млеко

    Инструкции за готвење

    Се што треба да се направи е да го излупите авокадото и да му ја остраните семката. Сите состојки убаво да ги изблендирате се додека не добиете кремаста смеса.

    Јас користев домашно бадемово млеко. Може како замена и за поинтензивен вкус и кокосово млеко.

    На здравје!

    готви и пишува

    Виолета Златкова

    ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

    Врати се горе