Во деновите кога имаме повеќе време, сакаме да го зготвиме она што бара повеќе време во кујна.
Иако за овој рецепт самата припрема е 10-15 минути, но времето за печење е подолго.
Рецепт
- 1.5 кг Ребра
- 3 лажици Чили
- 3 Чили пиперка
- 1 гранче Шери домат
- 3 лажици Маслиново масло
- 150 мл Вода
Инструкции за готвење
1 | Припрема
Ребрата се мијат и убаво се сушат.
Се засекуваат убаво за да може солта и биберот да се стават убаво.
На загреано масло се пропржуваат по 2-3 минути и од двете страни.
2 | Печење
Кога ќе поруменат се префрлаат во тава за печење. Во засечените делови се мачка убаво од сенфот и се става свежиот рузмарин.
Се налева водата и се затвараат со алуминумска фолија.
Печењето е околу 2 часа покриени. А најдобро околу 15 минути на пред крајот да ја тргнете фолијата за да се потпечат.
На здравје!
Не е маратон, не е трка на кратки стази … вечно трчање е до подобра верзија од себе. До секое наредно “Браво” пред себе, до секоја воздишка пред спиење и “успеав и денес”.
Повеќе за мене