Ручек/ Црвено месо

Ребра во фурнасе чита за 1 минути

Ребра од фурна

Во деновите кога имаме повеќе време, сакаме да го зготвиме она што бара повеќе време во кујна.

Иако за овој рецепт самата припрема е 10-15 минути, но времето за печење е подолго.

Рецепт

  • 1.5 кг Ребра
  • 3 лажици Чили
  • 3 Чили пиперка
  • 1 гранче Шери домат
  • 3 лажици Маслиново масло
  • 150 мл Вода

Инструкции за готвење

1 | Припрема

Ребрата се мијат и убаво се сушат.
Се засекуваат убаво за да може солта и биберот да се стават убаво.

На загреано масло се пропржуваат по 2-3 минути и од двете страни.

2 | Печење

Кога ќе поруменат се префрлаат во тава за печење. Во засечените делови се мачка убаво од сенфот и се става свежиот рузмарин.
Се налева водата и се затвараат со алуминумска фолија.

Печењето е околу 2 часа покриени. А најдобро околу 15 минути на пред крајот да ја тргнете фолијата за да се потпечат.

На здравје!

Сподели

Слични содржини

Не постојат коментари

Оставете коментар