Ручек/ Црвено месо

Ребра во фурна

Ребра од фурна

Во деновите кога имаме повеќе време, сакаме да го зготвиме она што бара повеќе време во кујна.

Иако за овој рецепт самата припрема е 10-15 минути, но времето за печење е подолго.

Рецепт

  • 1.5 кг Ребра
  • 3 лажици Чили
  • 3 Чили пиперка
  • 1 гранче Шери домат
  • 3 лажици Маслиново масло
  • 150 мл Вода

Инструкции за готвење

1 | Припрема

Ребрата се мијат и убаво се сушат.
Се засекуваат убаво за да може солта и биберот да се стават убаво.

На загреано масло се пропржуваат по 2-3 минути и од двете страни.

2 | Печење

Кога ќе поруменат се префрлаат во тава за печење. Во засечените делови се мачка убаво од сенфот и се става свежиот рузмарин.
Се налева водата и се затвараат со алуминумска фолија.

Печењето е околу 2 часа покриени. А најдобро околу 15 минути на пред крајот да ја тргнете фолијата за да се потпечат.

На здравје!

Сподели

Слични содржини

Не постојат коментари

Оставете коментар