Чоколаден пудинг со цимет

Состојки

1 големо Авокадо
1 Банана
200 мл Вода
1 лажица Агаве сируп
2 лажици Смелени какао зрна
1 лажичка Цимет
неколку зрна Химелајска сол

    Чоколаден пудинг со цимет

    Без чоколадо

    • Лесно

    Кога имате желба за поинаква ужина, како плус идеја е чоколадниот пудинг, а и ќе ви одземе само 5 минути.

    Вкусот на циметот не се чувствува, добива само мала арома, па доколку сакате може да ја зголемете количината.

    Рецепт

    • 1 големо Авокадо
    • 1 Банана
    • 200 мл Вода
    • 1 лажица Агаве сируп
    • 2 лажици Смелени какао зрна
    • 1 лажичка Цимет
    • неколку зрна Химелајска сол

    Инструкции за готвење

    Сите состојки се блендираат заедно и пудингот е готов за 5 минути. Доколку сакате може да се остави и околу 2 часа во фрижидер за да добие повеќе на густина.
    Авокадото треба да е големо и количината на вода е прилагодена, доколку одберете помало авокадо, намалете на водата или прилагодете ја според ваша густина.

    Може да користите и какао во прав, но не смее да е со додадок на шеќери.

    На здравје!

    готви и пишува

    Виолета Златкова

    ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

    Врати се горе