Чоколаден пудинг со цимет

Состојки

1 големо Авокадо
1 Банана
200 мл Вода
1 лажица Агаве сируп
2 лажици Смелени какао зрна
1 лажичка Цимет
неколку зрна Химелајска сол

Чоколаден пудинг со цимет

Без чоколадо

  • Лесно

Кога имате желба за поинаква ужина, како плус идеја е чоколадниот пудинг, а и ќе ви одземе само 5 минути.

Вкусот на циметот не се чувствува, добива само мала арома, па доколку сакате може да ја зголемете количината.

Рецепт

  • 1 големо Авокадо
  • 1 Банана
  • 200 мл Вода
  • 1 лажица Агаве сируп
  • 2 лажици Смелени какао зрна
  • 1 лажичка Цимет
  • неколку зрна Химелајска сол

Инструкции за готвење

Сите состојки се блендираат заедно и пудингот е готов за 5 минути. Доколку сакате може да се остави и околу 2 часа во фрижидер за да добие повеќе на густина.
Авокадото треба да е големо и количината на вода е прилагодена, доколку одберете помало авокадо, намалете на водата или прилагодете ја според ваша густина.

Може да користите и какао во прав, но не смее да е со додадок на шеќери.

На здравје!

готви и пишува

Виолета Златкова

Ви се допадна? :)

Ви благодарам на 2-те коментари.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР