Топена моцарела

Сподели

Состојки

125 гр. Моцарела во вода
1 гол. лаж. Доматно пире
1 чешне Лук
по вкус Оригано
по вкус Босилок

Топена моцарела

Во фурна

  • порции 1
  • Лесно

Јас секогаш ја правам во фурна, затоа што за времето додека ја подготвувам фурната се загрева. Но, можете да ја направите и во микробранова печка, верувам дека и така ќе биде вкусна.

Во траен режим може да се додаде и мало парче фета за уште подобар вкус.

Предлогот за појадок е во комбинација со тазе топол леб од хељда.

Рецепт

  • 125 гр. Моцарела во вода
  • 1 гол. лаж. Доматно пире
  • 1 чешне Лук
  • по вкус Оригано
  • по вкус Босилок

Инструкции за готвење

Лукот не го користам во топењето па чешнето лук го сецкаме на половина и го премачкуваме садот. Во садот го ставаме доматното пире, зачините и на крај моцарелата.

Се пече околу 10 минути на 250 степени.

На здравје!

Предлози за вкусен хроно леб:

готви и пишува

Виолета Златкова

Ви се допадна? :)

Ви благодарам на коментарот. Скриј ги коментарите

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР